onsdag 21 september 2011

Tvättstugan i "höstskrud"


Idag kändes det att hösten har kommit till Tvättstugan. Lite för kyligt ute för att kunna ha dörren öppen in till ateljén, höstlöven virvlar utanför och samlas i drivor vid trappan, lampor har varit tända hela dan m.m. Inne pågår många projekt inför kommande utställningar.


Att min verksamhet blev "Tvättstugan" är ingen slump. Så här ser det ut ovanför mitt fönster som vetter ut mot gården. Dumt att hitta på något annat namn. Eller hur?

Inomhus pågår som sagt en hel del. Idag har fågeln Matteus blivit färdigmålad. Ännu en lustig figur som bor i Tvättstugan.  

Han har fått sällskap av John, Henrietta och Krille på en och samma "stege". Jag har monterat upp dem med fiskelina idag. Kanhända tar jag med dem på Konst i Kvadrats samlings-utställning. Det är några av de nytillverkade maskerna och det är roligt att visa lite nyheter!
Den tredje fisken står på tork. Det blir blött och tungt när jag har lagt på papier maché och det behövs 3 - 4 dagar innan jag kan börja måla. Så här ser den ut under torktiden

Så här såg det ut inne i ateljén när jag gick hem ikväll! Jag har börjat hänga i ordning tavlor i olika teman. Här syns delar av dalahästväggen och längre in "Mask - i - rad" väggen
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar