tisdag 10 maj 2011

Njuter av det härliga vädret

Idag har jag haft en underbar dag "på jobbet"! Solen lyste, varmt i luften och helt vindstilla - ja då kan man ju inte vara inne och måla. Jag släpade ut staffli, penslar och färg och stod ute i gräset och gjorde klar min påbörjade bild. Det blev många ändringar och övermålningar - men nu är den färdig, inramad och hänger på väggen. Kallar den "Jorden - en plats för alla". Här ska vi samsas och leva tillsammans oavsett hur olika vi är. Giraffen får bo i ett höghus och pingvinen får en egen iglo. Var grodan bosätter sig - ja det får han bestämma själv.

Nu längtar jag redan till nästa vecka - har planer på bild 3 när det gäller "vilda djur". Jag har ju gjort ansiktsmasker av dem tidigare - nu blir det bilder ett tag i stället
Det var så mysigt att stå ute och måla för det passerad
e så många trevliga människor som stannade upp och pratade. Riktigt roligt var det när jag hörde barnröster bakom mig som undrade "Hur kan du måla så fint?" Det var 3 små killar som kom och tittade. De var in i ateljén och var jätteintresserade av allt jag har där. De kom tillbaka flera gånger under eftermiddagen och följde mitt måleri. Hoppas de kommer tillbaka igen! Det är roligt om man kan väcka ett intresse hos barn att börja skapa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar